DJEČACI “A” OSVOJILI VISOKO DEVETO MJESTO U HRVATSKOJ UZ ODLIČNU PODRŠKU S TRIBINA

31 svi

Tekst napisao trener Antonio Pranjić:

Dječaci rođeni 2004. godine i mlađi, pod stručnim vodstvom trenera Pranjića i pomoćnog trenera Zrakića, od 25. do 28. svibnja sudjelovali su na Završnici prvenstva Hrvatske koja se održavala u Umagu. U konkurenciji 20 najboljih ekipa iz Hrvatske naši su dječaci osvojili odlično deveto mjesto. Nakon 1996. godine kada su Šalamon, Jagić, Budaj, Cmarko i ostali, pod vodstvom trenera Darka Matekala “Fefa”, osvojili broncu na Završnici PH, ovo je prvi put da je neka naša ekipa prošla skupinu.

No, krenimo redom…

U prvom kolu mladi Koprivničanci su s 10:19 (6:11) poraženi od prvaka regije Istok, Valpovke. Ispostavilo se da nam je to bila utakmica protiv najjačeg protivnika, jer su na kraju Slavonci osvojili broncu. Tri pogotka u toj utakmici zabio je Vjekoslav Evačić, Mišel Jadan i Jakov Hemetek zabili su po dva, a Jan Sinković, Niko Kovačić i Dino Veh po jedan.

Drugo kolo donijelo nam je prvu pobjedu na Završnici PH protiv Arbanasa iz Zadra. Bilo je 14:9 (7:2). Po tri pogotka zabili su Vjekoslav Evačić i Mišel Jadan, Jan Sinković i Niko Kovačić zabili su po dva pogotka, a Dino Veh, Borna Mikačić, Jakov Hemetek i Matej Ivačić po jedan.

U trećem kolu, odlučujućem za prolazak skupine, naši su dječaci u napetoj utakmici pobijedili Gospić rezultatom 13:15 (8:6). Nakon slabijeg prvog poluvremena, vođeni odličnim navijanjem s tribine, naši mladi rukometaši u nastavku su uspjeli preokrenuti rezultat da bi na kraju došli do zasluženog slavlja. Koprivnica je nakon 21 godine dobila predstavnika u drugom krugu ovog jakog natjecanja! Pet pogodaka zabio je Mišel Jadan, Vjekoslav Evačić zabio je četiri, Borna Mikačić i Niko Kovačić po dva, a Dino Veh i Jan Sinković po jedan. Odličan je na vratima bio Marko Canjuga.

U posljednjoj utakmici skupine A, protiv Dugog Sela, upisali smo poraz rezultatom 23:18 (11:9). Pet pogodaka ponovno je zabio Mišel Jadan, Niko Kovačić zabio je tri, Vjekoslav Evačić, Dino Veh, Ivan Deković i Borna Mikačić zabili su po dva pogotka, a Jan Sinković i Jakov Hemetek po jedan.

Osvojivši treće mjesto u skupini A s dvije pobjede, u razigravanju za četvrtfinale susreli smo se s ekipom Solina, prvakom regije Jug. Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme u kojem smo kontrolirali igru, da bi u nastavku napravili previše tehničkih grešaka što je protivnik iskoristio, napravio preokret i zasluženo pobijedio. Najefikasniji u ovom susretu bio je Vjekoslav Evačić s osam pogodaka, po dva su dodali Niko Kovačić i Borna Mikačić, a Jan Sinković, Mišel Jadan i Niko Kovačić zabili su po jedan.

Uslijedila je prva utakmica razigravanja od 9. do 12. mjesta. Protivnik je bio Osijek, ekipa s kojom smo igrali na nedavnom turniru u Požegi. Od samog početka moglo se vidjeti da će utakmica biti uzbudljiva do samog kraja. Igralo se gol za gol, naši igrači su u nekim trenucima otišli na dva-tri gola prednosti, ali su se Osiječani uvijek vraćali. Regularni dio utakmice završio je izjednačeno 15:15 i pobjednik se morao odlučiti izvođenjem sedmeraca. Sigurni u šest serija sedmeraca (bez promašaja) bili su Vjekoslav Evačić, Dino Veh i Borna Mikačić. U zadnjoj seriji, vratar Marko Canjuga obranio je sedmerac, a Borna Mikačić bio je još jednom precizan te je uslijedilo veliko slavlje. Definitivno najslađa pobjeda! Četiri pogotka u utakmici zabio je Borna Mikačić, po tri su dodali Vjekoslav Evačić i Mišel Jadan, Dino Veh zabio je dva, a Matej Ivačić, Jan Sinković i Tin Milošić zabili su po jedan.

U nedjelju, posljednji dan Završnice PH, u utakmici za deveto mjesto u konkurenciji dvadeset najboljih ekipa u Hrvatskoj naši mladi rukometaši pobijedili su Poreč rezultatom 12:18 (6:9). Utakmicu smo kontrolirali od samog početka te u nijednom trenutku pobjeda nije bila upitna. Najefikasniji u našim redovima bili su Dino Veh i Vjekoslav Evačić s četiri pogotka, po dva su dodali Niko Kovačić, Jakov Hemetek, Borna Mikačić i Tin Miklošić, a Jan Sinković i Mišel Jadan postigli su po jedan pogodak. Ponovno je sjajan na vratima bio Marko Canjuga.

Treba pohvaliti sve dečke, pokazali su veliku borbenost na terenu i nevjerojatno zajedništvo izvan njega. Svaku utakmicu su se borili kao lavovi i drago mi je što im se to isplatilo. Statistički gledano, na Završnici smo ostvarili četiri pobjede i tri poraza od čega su dva poraza od ekipa koje su ove sezone ostale neporažene u svojim prvenstvima (Valpovka i Solin). Smatram da je ovo veliki uspjeh za klub i ovu generaciju koja je nakon dugo vremena vratila koprivnički rukomet u top 10 u Hrvatskoj. Iza nas je odlična sezona, nastavljamo s treninzima do kraja lipnja, a onda idemo na zasluženi odmor.

Još jednom čestitam svim igračima iz generacije 2004./05., pomoćnom treneru Miši Zrakiću čiji su vrijedni savjeti uvelike pomogli našim igračima, trenerici vratara Eleni Galkin koja je odlično pripremila naše vratare za najteže izazove i tajniku kluba Marku Sinkoviću koji je na Završnici bio zadužen za kompletnu organizaciju naših aktivnosti. Veliko hvala vjernim roditeljima koji su nam bili podrška u svim utakmicama, hvala onima koji su bili glasni na tribini i onima koji su nam slali poruke podrške od kuće.

Također, zahvalio bih se sponzorima i donatorima koji su nam pomogli u financijskoj organizaciji puta i smještaja, a to su Grad Koprivnica, Belupo, JVP Koprivnica, DVD Koprivnica, Agrobiotest, KTF Tahotrans, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Daspin, La.Sa.Da, Švenda građenje, MDT-PAK, SuperPrint, Zona TRI, Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije i svim ostalima.

Za Koprivnicu – Hangar 18 na završnici prvenstva Hrvatske 2017. godine nastupili su: Canjuga, Hudinčec, Pranić; Gečić, Deković 2, Sinković 8, Veh 11, N. Kovačić 12, Miklošić 3, Evačić 27, Jadan 20, Mikačić 13, Filipović, Hemetek 7, Zvonarek, Ivačić 2. U stručnom stožeru bili su glavni trener Antonio Pranjić, pomoćni trener Mišo Zrakić i tehniko Marko Sinković.

Utakmice u skupini:
RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Valpovka 10:19 (6:11)
RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Arbanasi 14:9 (7:2)
RK Gospić – RK Koprivnica – Hangar 18    13:15 (8:6)
MRK Dugo Selo – RK Koprivnica – Hangar 18    23:18 (11:9)

Razigravanje za četvrtfinale:
RK Solin – RK Koprivnica – Hangar 18     19:15 (6:7)

Razigravanje od 9. do 12. mjesta:
RK Koprivnica – Hangar 18 – RK Osijek 21:20 (8:7, 15:15)

Utakmica za 9. mjesto:
RK Poreč – RK Koprivnica – Hangar 18      12:18 (6:9)

KONAČNI POREDAK NA ZAVRŠNICI PRVENSTVA HRVATSKE 2017. GODINE:

1.  RK PPD Zagreb
2. RK Maksimir Pastela
3. RK Valpovka
4. RK Trsat
5. RK Rugvica
6. RK Solin
7. RK Bjelovar
8. MRK Dugo Selo
9. RK Koprivnica Hangar 18
10. RK Poreč
11. RK Osijek
12. RK Čakovec
13. RK Arbanasi
14. RK Nexe
15. RK Buje 53
16. RK Feniks
17. RK Metković ŠR
18. RK Ribola Kaštela
19. RK Gospić
20. GRK Varaždin 1930

NAJBOLJI POJEDINCI TURNIRA:

Lijevo krilo: Lovro Randić (RK Trsat)
Lijevi vanjski: Ivan Čulo (RK Maksimir Pastela)
Srednji vanjski: Nikola Ivanković (RK Rugvica)
Desni vanjski: Vedran Delić (RK Bjelovar)
Desno krilo: Luka Vukelić (RK Valpovka)
Kružni napadač: Sven Majdak (RK Maksimir Pastela)
Vratar: Antonio Kranjčević (RK PPD Zagreb)
Najbolji obrambeni igrač: David Sorgho (RK Valpovka)
Najbolji strijelac: Nikola Ivanković (69 golova, RK Rugvica)
Najkorisniji igrač i najbolji igrač turnira:  Tin Baković (RK PPD Zagreb)
Najbolji trener: Branimir Kutnjak (RK PPD Zagreb)


Slika preuzeta s www.hrs.hr