[IZVJEŠTAJ] UZ POMOĆ GLEDATELJA DO 100%-TNOG UČINKA U JESENSKOM DIJELU

18 pro

UTAKMICA 11. KOLA 3.HRL- e SJEVER  

RK KOPRIVNICA HANGAR 18 : RK ILOVA   35:27 (15:19)
Koprivnica – SD Gimnazije Fran Galović. Gledatelja: 250. Suci: F.Skenderović i D.Trčak. Nadzornik: H.Stipanović.
RK Koprivnica  Hangar 18: Skupnjak, Jakupec, Ružić 1, Hajster, Dujaković 5, Vlašić 4, L.Peričić 5, Karlović 2, B.Peričić 1, Stričević, Kovačić 3, Pranjić 2/2/, Lazar 3, Udovičić 9, Žarić, Kosmač. Trener:Branko Krajačić.
RK Ilova: Bijelić, Roček, Gašparović 3, I.Brzak, M.Brzak 1, Babić 2, Ivanić 10/3/, Janković, Vereš, Kos-Kalanja 7/3/, Kakša 4. Trener: Damir Đerke.
Sedmerci: RK Koprivnica Hangar 18: 2/2.  RK Ilova: 7/6.
Isključenja: RK Koprivnica Hangar 18 (4 min.): Kovačić i Pranjić. RK Ilova (8 min.): Gašparović, M.Babić, Vereš i Kos-Kalanja.

Zanimljivu rukometnu predstavu priuštili su igrači Koprivnice Hangar 18 svojim gledateljima, u utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela sezone u kojoj su na domaćem terenu ugostili, ekipu Ilove iz Grubišnog Polja. Kao po scenariju Alfreda Hitchcocka, pravi horor triler odigravao se u gimnazijskoj dvorani. Obje ekipe tražile su pobjedu jer im  je gubitak bodova u ovoj utakmici značio previše. Gosti koji zaostaju tri boda iza koprivničkih rukometaša, gubitkom utakmice ostaju na pet bodova zaostatka i teško će nadoknaditi tako veliki zaostatak. Koprivnica Hangar 18, želi pobjedu da sačuva vodeću poziciju i prednost pred pratiteljima. Uz to i rezultatski skor u kojem bi ostvarila deset pobjeda od deset odigranih utakmica, a što je rezultat za svaku pohvalu.  Ekipa Ilove sastavljena je od iskusnih igrača od kojih neki iza sebe imaju i prvoligaške karijere. S pravom su domaći rukometaši respektirali ekipu Ilove, a opravdanost je pokazao i sam tijek utakmice. Samo otvaranje donijelo je dosta nervoze i tehničkih grešaka. Peta je minuta i rezultat 3:3 a iskusniji gosti brže se poslaguju. Čvrsti u obrani, hvataju ritam i postižu četiri pogotka za redom i prvi puta se odvajaju na ozbiljniju razliku +4 (3:7). Koprivnički rukometaši ne uspijevaju se prilagoditi i posložiti redove. Puno mijenjaju, traže se ali i dalje dosta zaostaju, u pojedinim dijelovima čak i – 6 (5:11,8:14). Pogledi su uglavnom uprti prema semaforu i svi čekaju kraj prvog dijela koji su gosti riješili u svoju korist +4 (15:19).

Nakon odmora nekoliko izmjena i malo drugačiji raspored igrača i sve izgleda bolje. Koprivnica Hangar 18 do četrdesete minute radi seriju od 6:2 i prvi puta poravnava na 21:21. Još se nekoliko minuta lomi utakmica u igri gol za gol, do rezultata 25:25, a onda dolazi vrijeme domaćina u kojima im sve polazi za rukom. Primijetilo se s više snage, bolji i agresivniji u obrani, konkretniji i efikasniji u napadu i razlika polako raste. Posebno u zadnjih desetak minuta u kojima koprivnički rukometaši rade seriju od 10:2 i zasluženo upisuju pobjedu 35:27. Visoko podignute ruke, odličan završetak ovog dijela sezone i nagrada za sva odricanja i uložen trud. Ne treba zanemariti, i iz utakmice u utakmicu, povećan broj gledatelja koji su i ovaj puta bili osmi igrač na terenu, a ovim su im se rezultatom igrači odužili za vjerno praćenje.
Trener: Branko Krajačić

 

UTAKMICA 6. KRUGA 1.HMKRL-SJEVER  

RK VARAŽDIN  :  RK KOPRIVNICA HANGAR 18    22:18 (12:12)
RK NEDELIŠĆE  :  RK KOPRIVNICA HANGAR 18    8:36 (3:17)
Varaždin – SD Graberje. Gledatelja: 50. Suci: Medved i Murić. Nadzornik: Jeftić.
RK Koprivnica  Hangar 18: Vučković, Ujlaki, Friščić, Milošević, Delimar, Mažar, Špoljar, Piskač F., Piskač L. Trener: M.Rušak.

Naši mlađi kadeti u subotu su odigrali utakmice zadnjeg kruga protiv domaćih ekipa Varaždina i Nedelišća. I dok je ekipa Varaždina na vrhu ljestvice bez poraza, ekipa Nedelišća je tako na posljednjem mjestu bez pobjede te su se očekivale dvije potpuno različite utakmice. U prvoj utakmici protiv prvoplasirane ekipe Varaždina naši dječaci su ušli odgovorno i motivirano što je rezultiralo konstantim vodstvom podpomognutim odličnom igrom u obrani. Igra gol za gol se nastavila do polovice drugog poluvremena kada je kod isključenja Milošević zbog “nevidljivog kontakta” došlo do prijelomnog trenutka. Nakon toga dolazi do pada koncentracije te se počinju raditi pogreške u napadu zbog kojih Varaždin prelazi u vodstvo koje održava do kraja utakmice. U utakmici s Nedelišćem nije bilo praviše uzbuđenja zbog evidentne razlike u kvaliteti te smo tu utakmicu priveli kontroliranom igrom do pobjede u našu korist.
Na kraju polusezone pokazali smo da se možemo “potući” s najjačim ekipama (Bjelovar, Varaždin, Ludbreg) i da unatoč kratkoj klupi ostvarujemo odlične rezultate. Slijedi zasluženi odmor do turnira u Čakovcu.

 

UTAKMICE 6. KRUGA 1.HRLDB-SJEVER

RK KOPRIVNICA-HANGAR 18 (1) – RK ČAZMA   20:6 (9:2)
RK ČAZMA – RK KOPRIVNICA-HANGAR 18 (2)  12:11 (6:7)
RK MAROF – RK KOPRIVNICA-HANGAR 18 (1)  11:23 (5:12)
RK KOPRIVNICA-HANGAR 18 (2) – RK MAROF  11:22 (7:11)

RK Koprivnica Hangar 18: Tetec, Mikulić, Galkin; Đuranek, Grubić, Mikulčić, Premec, Pranić, Udovičić, Švenda, Golčić, Jalšić, Evačić, Belčić, Kukelščak, Kovačić, Milošević, Srbiš, Koštarić, Veh, Vazdar, Šimunić, Piršlin, Đurđina, Kranjčec.
Treneri: I.Stubičar, T.Kušenić.

Danas su dječaci rođeni 2006. i mlađi odigrali četiri utakmice s vršnjacima iz Čazme i Marofa u sklopu 6.kruga 1.HRLDB Sjever. Podijeljeni u dvije ekipe Koprivnica 1 ostvarila je dvije uvjerljive pobjede u kojima je osjetnu prednost stvorila već u 1.poluvremenu. Koprivnica 2 upisala je dva poraza, u prvoj utakmici Čazma je okrenula prednost u svoju korist i na kraju u neizvjesnoj završnici zasluženo pobjedila. Protiv Marofa dobar otpor pružali smo u prvom poluvremenu dok u drugom nismo uspjeli parirati raspoloženijem protivniku.
Dalje nastavljamo s treninzima i čekaju nas neke nove utakmice.
Kao i svaki put lijepo je vidjeti veliku roditeljsku podršku sa tribina. Samo jakooo!!