[TURNIR] MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR SMEDEREVSKE JESENI 2017.

30 kol

Rukometaši Koprivnice Hangar 18 (kadeti i mlađi kadeti), sudjelovali su na velikom međunarodnom rukometnom turniru Smederevske jeseni 2017. koji se održao u Smederevu od 25.do 27.kolovoza. O veličini turnira govori podatak da se na isti odazvalo 130 ekipa iz 15 zemalja, sa preko 2300 učesnika. Jedno novo i veliko iskustvo kako na sportskom terenu tako i u okruženju, za koje ne možemo naći prigovor. Dobra organizacija i susretljivost domaćina, osjećala se na svakom koraku ne samo u sportskom dijelu već i na ulici grada koji ima oko 130 tisuća stanovnika. Da, rukomet je bio prvi cilj putovanja ali ne i jedini. Prolazeći „Lijepom našom“ zaustavili smo se u gradu heroju Vukovaru, a odmor iskoristili kako bi odali počast i poklonili se svim žrtvama i stradalima u Domovinskom ratu.

Što se pak samog turnira tiče, rezultatski gledano očekivali smo više. Očigledno je da nemamo iskustvo sudjelovanja na takvim priredbama, što je u konačnici i utjecalo na krajnji rezultat. Kadetska ekipa osvojila je 9. a mlađa kadetska 11. mjesto.

Rezultati kadeta:
Koprivnica Hangar 18 : Slovenj Gradec 2011(SLO)   14:16
Koprivnica Hangar 18 : Kolubara, Lazarevac (SRB)   13:20
Koprivnica Hangar 18 : Nova Gradiška (HRV)   21:14
Koprivnica Hangar 18 : Rudar, Kostolac (SRB)   12:12, 15:13 (sedmerci)

Uz igrače i trenere, ovu malu ekspediciju činili su i predsjednik kluba Alen Lazar i član uprave Miroslav Mikulić, svaki sa svojim zaduženjima. Prvi kao predstavnik kluba i osoba zadužena za kontakte i komunikaciju dok je drugi odrađivao zadatak iza objektiva i sve pažljivo pratio i dokumentirao,  gotovo profesionalnom fotografijom. Treba spomenuti i nekolicinu vjernih navijača pratitelja (čitaj roditelja i članova obitelji), koji su u svojem aranžmanu kao i uvijek, pošli za nama i bili nam od pomoči,  ne samo na tribinama već i izvan sportskih terena.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Borca iz Banja Luke, koja je u finalnoj utakmici pobijedila Les Carabiners iz Francuske, visokim rezultatom 22:12. Ekipu Borca i njihovu kvalitetu imat ćemo prilike vidjeti već ovaj vikend u Koprivnici,  na  Memorijalnom turniru Braća Đelekovčan koji će se odigrati u subotu (2.rujna) u gimnazijskoj dvorani, a počinje u 10:00 sati.

Plasman: 1. Borac (BIH), 2. Les Carabiners (FRA), 3. Smederevo (SRB), 4.Slovenj Gradec (SLO), 5. Kolubara (SRB),……9. Koprivnica Hangar 18 (CRO).