INFARKTNA ZAVRŠNICA Poraz u posljednjim sekundama utakmice

27 tra

Posljednji nastup u ovoj sezoni pred svojim gledateljstvom, rukometaši Koprivnice Hangar 18 neće pamtiti po dobrom rezultatu. Trebala je to biti jedna lakša utakmica jer su gosti fenjeraši lige uvjerljivo zadnji, dok je Koprivnica Hangar 18 četvrto plasirana i bori se za sam vrh. Da razvoj događaja bude drugačiji, pobrinula se gostujuća ekipa koja je u svoj sastav uvrstila devetoricu igrača prve ekipe a koja nastupa u 1.HRL Sjever (2 ranga natjecanja više od 3.HRL-e). Da nekorektnost bude veća, gostujuća ekipa nastupila je i sa trojicom igrača koji zbog godina starosti (po Propozicijama HRS-a), nisu imali pravo nastupa. Uzimajući u obzir okolnosti, koprivnički rukometaši nisu ostvarili željenu pobjedu iako su u prvom dijelu vodili 15:12. Polovinom drugog dijela gosti igraju bolje i rade rezultatski preokret. I kad se činilo da je utakmica riješena, domaći rukometaši uvode igrača u polje umjesto vratara što je zbunilo goste a domaćinu donijelo prednost od jednog pogotka. Ulazak u zadnju minutu bio je šokantan. Odmah na početku domaćin ostaje bez igrača manje (isključen L.Peričić) ali angažiranom obranom drži rezultat do 15  sekundi prije kraja utakmice, kad gosti preko svojeg najboljeg igrača Šagija postižu izjednačenje. Domaćin odmah uzima TO i dogovara akciju iz koje će pokušati postići pogodak. Kako je igrač manje u polju, ponovo se ostavlja vratar na klupi i ulazi šesti igrač. Nakon sučeva zvižduka, presing gostiju i nespretnost dvojice domaćih igrača koji samo iz njima znanih razloga bacaju loptu u ruke gostujućem igraču, koji na prazna vrata postiže pogodak i donosi pobjedu za goste iz Ivanca. Zbog nepravilnosti i nekorektnosti gostujuće ekipe i postavljanja u sastav igrača koji nemaju pravo nastupa, mogli smo tražiti pravdu za zelenim stolom ali nismo. Nama i ne bi nešto značila njihova suspenzija i novčana kazna a ostaje nam jedino da upamtimo, pa korektno vratimo kad budemo u prilici.

Trener: Branko Krajačić

UTAKMICA 25. KOLA 3.HRL SJEVER  

Koprivnica – SD Fran Galović. Gledatelja: 50. Suci: I.Gašparović i L.Tandara. Nadzornik: D.Golub.

RK Koprivnica Hangar 18 : RK Ivančica Ivanec 2   32:33 (15:12)

RK Koprivnica  Hangar 18: Skupnjak (10+0), Koprivec (0), Sabolić, Ružić 1, Dujaković 2, Vlašić, L.Peričić 1, B.Peričić 3, Šijak, Kovačić 7, Lazar 3, Peić 9(3), Šumandl 6, Žarić, Kosmač. Trener: Branko Krajačić.

RK Ivančica Ivanec 2: Fulir, Fodrek 1, Sever-Vitez 3, F.Vidoni 1, Canjuga 2, Šagij 12(2), Horvatić, Koranić 2, Geci, Uršulin, Habek, Jakop, Rogina, Pečalnik, Čibarić 1, Z.Vidoni 11(2).  Trener: Hrvoje Žimbrek.

Sedmerci:Koprivnica Hangar 18:  4(3). Ivančica Ivanec 2: 5(4).

Isključenja: Koprivnica Hangar 18: 8 min.: Ružić, Vlašić, L.Peričić i Šumandl. Ivančica Ivanec 2: 8 min.: Fordek, Sever-Vitez, Šagij i Koranić.