[IZVJEŠTAJ] U “BRKATOJ UTAKMICI” SENIORI BOLJI OD PETRINJE, DJEČACI U17 I U13 POLOVIČNO

30 stu

POBJEDA U BRKATOJ UTAKMICI

RK KOPRIVNICA  –  RK PETRINJA   29:26 (21:18)

I ove nedjelje naši su rukometaši bili aktivni te su u znaku podrške projektu MOVEMBER Hrvatske lige protiv raka, nastupili u brkovima. Na brkatu utakmicu u goste su nam stigli naši prijatelji iz Petrinje. Rukometni klub Koprivnica već petu godinu za redom provodi projekat Hrvatske lige protiv raka, MOVEMBER – BRKATI STUDENI, u znak podrške u borbi protiv raka prostate. Radi se o bolesti koja pogađa muškarce te koja se ranom detekcijom uspješno liječi u više od 90% slučajeva. Brkovima kao simbolom širi se svijest i pokušava skrenuti pažnja na preglede za ranu detekciju ove bolesti.
U uvodnom otvaranju ove brkate utakmice lagano se odvajamo i polako podižemo prednost. Prednost je iz minute u minutu rasla te je u jednom trenu iznosila i 7 pogodaka. Veseli činjenica da je pristup u utakmici za razliku od KUP utakmice bio na daleko višem nivou na koji smo navikli. Ovom pobjedom pozicionirali smo se na 6. mjesto od 14 ekipa u natjecanju. Već u srijedu nam u goste dolazi Ludbreg u utakmici 7. kola koja je bila odgođena zbog bolesti gostujućih igrača. Utakmica je na rasporedu u 20:00 sati u dvorani Josip Samaržija-BEPO. Nakon srijede slijedi redovno 10. kolo kada ćemo na domaćem parketu ugostiti ekipu ZG Dubrave i to opet u nedjelju u 15:00 sati zbog zauzetosti dvorana u subotu.

RK Koprivnica: Ujlaki, Sabolić 3, Horvatić 4, Kos 4, Vlašić, Friščić 6, Karlović, Vučković, Udovičić, Kovačić, Sinković 4, Ovčar, Premec 1, Mikačić 2, Veh, Herman 5. Trener: Turk F., Pom.trener: Sabolić N.
Isključenja: Kos 2, Vlašić 2, Sinković 2.

RK Petrinja: Kovačević 8, Djaković Sova 6, Rukljač 1, Krpačić R. 4, Mikulec, Pezić 1, Vrbanac 5, Polanščak, Rakas 1, Krpačić F., Žabčić, Prišek, Prečanica. Trener: Vuić D., Pom.trener: Pešut G.
Isključenja: Pezić 2, Vrbanac 2, Žabčić 2.

POLOVIČAN USPJEH KADETA-U17 U KRIŽEVCIMA

Naši kadeti, dječaci rođeni 2004 i mlađi, koji se natječu u kategoriji U17 u subotu su u 5. kolu natjecanja 1.HRL-U17-Regija 5 u Križevcima odigrali utakmice protiv ekipa KTC-a i Bjelovara. U prvoj utakmici porazili su ekipu KTC-a sa rezultatom 30:18 (17:6). U drugoj utakmici bili su poraženi od ekipe Bjelovara rezultatom 26:23 (15:13). I dok smo u prvoj utakmici bili osjetno bolja ekipa od KTC-a u drugoj smo ganjali rezultat protiv fizički jače ekipe Bjelovara. Dvije serije od +4 pogotka Bjelovara u drugom poluvremenu ipak su nam bile nedostižne te smo na kraju samo uspjeli smanjiti razliku.

RK KOPRIVNICA   –   RK KTC   30-18 (17-6)
RK BJELOVAR   –   RK KOPRIVNICA   26-23 (15-13)
RK KOPRIVNICA: Gečić, Jadan, Golčić, Sinković, Zvonarek, Hemetek, Prekpalaj, Premec, Mikačić, Matijević, Udovičić, Kovačić, Veh. Trener: Turk F., Pom.trener: Sabolić N.


DJEČACI U13 U BJELOVARU S ISTOIMENIM EKIPAMA

Dječaci kategorije U13, rođeni 2008 i mlađi, u subotu su u 5. kolu natjecanja 1.HRL-U13-Regija 5 u Bjelovaru odigrali utakmice protiv ekipa Bjelovara. U prvoj utakmici porazili su ekipu Bjelovara-2 sa rezultatom 35:7 (21:1) dok su u drugoj utakmici poraženi od ekipe Bjelovara-1 rezultatom 19:12 (8:7). Naše loše otvaranje drugog poluvremena Bjelovar je iskoristio za odvajanje na +4 pogotka prednosti koje u konačnici nismo uspjeli stići. Veseli činjenica da smo s tri ekipe iz vrha odigrali napete utakmice gdje smo pred kraj istih posustali. Ovo nam daje potvrdu da smo na pravom putu te da uz još više truda i rada možemo se prometnuti u kandidata za sam vrh tablice. Ekipa se trenutno nalazi na 4. mjestu s 4 boda prednosti ispred Čakovca.

RK KOPRIVNICA   –   RK BJELOVAR-2   35-7 (21-1)
RK BJELOVAR-1   –   RK KOPRIVNICA   19-12 (8-7)

RK KOPRIVNICA: Nemec, Žgela, Klopotan, Keser, Matijaško, Gašparić, Brunec, Majdak, Lončarić, Šimunović, Hrenić, Koštarić, Kišiček, Horvat, marić, Bačani. Trener: Budaj H.