[IZVJEŠTAJI] SENIORI PORAŽENI U DUBRAVI, ML.KADETI USPJEŠNI NA STARTU PRVENSTVA

8 lis

PRVENSTVENA  UTAKMICA 2.HRL-e SJEVER

4.kolo:  RK ZG DUBRAVA : RK KOPRIVNICA  NOA 20:17 (10:7)

Zagreb – SD Dubrava. Gledatelja: 30. Suci: L.Kasunić i S.Nikolovski. Nadzornik: S.Szekely.
RK ZG Dubrava: Pogačić, Rogar, Drašković 2, Šimatović 6/1, J.Jelovčić 2, Jurković 7, Gojković 1, Smolković, Ančić, M.Brašinić Ferreira, Benšek, Knežević, Božić, Filipović, N.Jelovčić. Trener: Nikola Šandrk.
RK Koprivnica  NOA: Mandić, Vučković, Dujaković 1, Vlašić, L.Peričić, Karlović 3/2, B.Peričić 1, Kovačić 1, Pranjić 1/1, Lazar 3, Požgaj 1, Udovičić 3, Bočkaj 2, Žarić 1, Ivačić, Kosmač. Trener:Branko Krajačić.

Sedmerci: RK ZG Dubrava 2/1. RK Koprivnica NOA: 4/3.
Isključenja:  RK ZG Dubrava (8 min.): Šimatović, Ančić, Jelovčić, Jurković. RK Koprivnica NOA(10 min.): B.Peričić, Kovačić, Udovičić i Bočkaj 2+2.

Bodovni post rukometaša Koprivnice NOA, nastavio se i u 4.kolu Lige u kojem su  gostovali kod ekipe ZG Dubrave. Pogledom na dosadašnje rezultate domaćina, na ovo se gostovanje išlo sa ambicijom pobjede. Nismo uspjeli, a razlog je izrazito loša realizacija, posebno vanjskih igrača, koji ili nemaju tu kvalitetu ili još uvijek nisu shvatili da je Druga liga rang višeg natjecanja od treće, u kojoj su dominirali. Samu utakmicu obilježilo je malo postignutih pogodaka s obje strane, odlični vratari, premalo ideje a previše nervoze. Da bi se ovi nedostaci otklonili treba trenirati. Na žalost, očito je da obje ekipe imaju upravo problem ne treniranja zbog razno-raznih razloga, a onda je u utakmici i teško očekivati nešto više. Kad je riječ o koprivničkim rukometašima obrambeno i nije bilo loše, posebno zahvaljujući raspoloženom Mandiču ali je nedostajalo kreativnosti i hrabrosti u napadu, pa se bez obzira na malo primljenih pogodaka, povoljniji rezultat nije mogao ostvariti. Ostaje nam ovako žaliti za propuštenim, sjesti i napraviti detaljnu analizu, iako znamo da se neke stvari jednostavno zbog prirode problema ne mogu promijeniti. Oni koji su trenirali bit će i dalje u treningu, oni koji nisu, neće!? Imamo li kvalitetu da sa igračima koji su u treningu pokrijemo zahtjeve druge lige pokazat će vrijeme. Slijedeće kolo u goste nam dolazi ekipa Čakovca, koja ove godine ima ambiciju plasmana u viši rang a to je dosadašnjim nastupima i pokazala. Bez poraza su a sve dosadašnje protivnike uvjerljivo su pobjeđivali. Skupit ćemo glave i pružiti najbolje što možemo! Ipak smo na svojem terenu i pred domaćim gledateljstvom.

Trener: Branko Krajačić


PRVENSTVENE  UTAKMICE 1.HMKRL-e SJEVER – 1.krug

RK KOPRIVNICA-NOA : RK IVANČICA-IVANEC   23:17
GRK VARAŽDIN 1930 : RK KOPRIVNICA-NOA   16:23 

Ivanec – SD Ivanec. Gledatelja: 50. Suci: Erceg/Heršak Nadzornik: Barić.

RK Koprivnica  NOA: Canjuga, Pranić, Zvonarek, Hemetek, Gečić, Evačić, Jadan, Sinković, Mikačić, Veh, Ivačić, Miklošić, Zovko. Trener: M.Rušak.

Mlađi kadeti RK Koprivnica-NOA uspješno su otvorili novu sezonu u višem rangu natjecanja. Prošlogodišnji Dječaci A od ove godine su mlađi kadeti i u ovom stupnju natjecanja skupljaju se bodovi kroz dvije godine a koji se broje za plasman u jedinstvenu kadetsku ligu na nivou države.
U prvom krugu natjecanja gostovali smo kod ekipa RK Ivančice-Ivanec i GRK Varaždina 1930 te smo uspješno savladali obje ekipe. I dok nam ekipa Ivanca u nijednom trenutku nije rezultatski zaprijetila, s ekipom Varaždina smo imali loše otvaranje utakmice koje možemo pripisati turnirskom igranju utakmica u ovom slučaju dvije za redom. Varaždin je poveo utakmicu 3:1 no nakon prvog time-outa radimo razliku te okrećemo rezultat na 3:4 i do kraja utakmice ne ispuštamo vodstvo koje je u jednom trenu iznosilo i +11.
Ovo uspješno otvaranje sezone je dokaz da se u pripremnom periodu kvalitetno radilo te da s pravom možemo očekivati skupljanje važnih bodova. Idemo dalje utakmicu po utakmicu.
U sljedećem krugu za tri tjedna gostujemo u Trnovcu gdje ćemo odmjeriti snage s ekipama Trnovca i KTC-a.

Trener: Matija Rušak

FOTOGALERIJA FACEBOOK