[SENIORI] POBJEDA U PRVOM KOLU NOVOG NATJECANJA

18 ruj

PRVENSTVENA  UTAKMICA 2.HRL-e SJEVER

1.Kolo:  RK KOPRIVNICA  NOA : RK RUGVICA  26:23 (14:10)

Koprivnica – SD Gimnazije Fran Galović. Gledatelja: 300. Suci: L.Šipoš i M.Zeko. Nadzornik: M.Jevtić
RK Koprivnica  NOA: Horvat, Šprem, Sabolić, Hajster, Dujaković 5, Vlašić 3, L.Peričić 3, Karlović, Kovačić 2, Pranjić 3(1), Lazar 3, Peić, Udovičić 5, Bočkaj 2, Žarić, Ivačić.  Trener: Branko Krajačić.

RK Rugvica: M.Purma, Ivanković, Bagadur, Milković 6(2),Lučić-Jozak, Perković 2, Vondruška 3, Pavlović, Blatančić 4(2), Hrka, Turković, I.Purma 4,Ježić 2, Vrbić 2. Trener: Miroslav Vicić.

Sedmerci: RK Koprivnica NOA: 3/1. RK Rugvica: 5/4.
Isključenja: RK Koprivnica NOA (10 min.): Dujaković, Udovičić, Žarić i Vlašić 2+2 // RK Rugvica: (4 min.): Vondruška i I.Purma.

U premijeri sezone i 2.HRL Sjever rukometaši Koprivnice NOA na svom su terenu ugostili ekipu iz Rugvice. Ostvarena je pobjeda i upisani su prvi bodovi na svoj konto. Očekivano početak utakmice donio je nervozu obiju ekipa, pa se u tom dijelu dosta griješilo i promašivalo. Rezultatski neizvjesno bilo je do rezultata 9:9, a onda su rukometaši Koprivnice NOA stabilizirali i povezali igru, što je rezultiralo prvom ozbiljnijom prednosti od 3 pogotka (12:9). Do kraja prvog dijela vidjeli smo još po jedan pogodak na obje strane a na odmor se odlazi s prednosti domaćih rukometaša od 14:10. Puni samopouzdanja Koprivnički rukometaši otvaraju drugi dio i podižu prednost na +6 (20:14), pa ubrzo i +8 (24:16), i činilo se da je utakmica riješena. No samo se tako činilo. Dolazi do povreda ključnih igrača koji napuštaju igru da bi sanirali ozljede i krvarenja a neiskustvo i velika želja uzrokuju nekoliko vezanih tehničkih pogrešaka i isključenja igrača, što je bitno poremetilo i utjecalo na igru. Iskusni gosti znali su to iskoristiti i ubrzo smanjili rezultatsku prednost i približili se na zaostatak od samo – 2 pogotka. Ipak kvaliteta je na našoj strani i uspijevamo do kraja utakmice sačuvati prednost i na kraju upisati vrijednu pobjedu 26:23. Cijela ekipa disala je kao jedan i to nam je donijelo pozitivan rezultat. Slijedeće kolo očekuje nas gostovanje u Trnovcu kod jedne iskusne ekipe, uglavnom iz gornjeg dijela tablice. To je ekipa s kojom smo odigrali dvije utakmice u pripremnom periodu (istina obje izgubili), ali pokazali smo da im možemo parirati, posebno što smo igrali u nekompletnom sastavu.

Trener: Branko Krajačić

FOTOGALERIJA NA FACEBOOK-u