[ZAVRŠNICE] DJEČACIMA “B” 5. MJESTO, DJEČACIMA “A” 13. MJESTO, GOLČIĆ U NAJBOLJOJ SEDMORKI

5 lip

Naši Dječaci “A” i Dječaci “B”, nastupili su proteklih dana na Završnicama državnih prvenstava u Umagu i Koprivnici. Pretprošlog vikenda su Dječaci “A” u Umagu osvojili 13. mjesto dok su prošli vikend Dječaci “B” u Koprivnici pred svojim fenomenalnim navijačima osvojili izvrsno 5. mjesto.

Donosimo izvještaje trenera….


DJEČACI “A” OSVOJILI 13. MJESTO NA ZAVRŠNICI DRŽAVNOG PRVENSTVA U UMAGU

Od 24. do 27. svibnja u Umagu se održala Završnica državnog prvenstva za Dječake “A” (rođene 2004. godine i mlađe). Na Završnici je nastupilo 20 najbolje plasiranih ekipa iz pet regija a koje su se borile za naslov Prvaka Hrvatske. Naši dječaci su na Završnici nastupili u skupini sa RK Maksimir-Pastela, RK Umag, RK Nexe i RK Ribola-Kaštela. Nažalost zbog ranog puta i dekoncentracije prvog dana smo izgubili obje utakmice od RK Umaga i RK Maksimir-Pastele dok smo drugog dana popravili igru. Iako smo imali vodstvo cijelu utakmicu protiv RK Nexe uspjeli smo ispustiti bodove u posljednjem napadu. Ni utakmica protiv RK Ribola-Kaštela nije nam donijela satisfakciju pobjede unatoč konstantnom vodstvu od +3 gola. Remizirali smo sa zvukom sirene. U daljnjoj knock-out fazi ostvarili smo tri uvjerljive pobjede i to protiv RK Nova Gradiška , RK Feniks iz Osijeka i protiv prvaka juga RK Solina te smo time osvojili 13. mjesto u konačnom poretku.
Zaključak je da smo prekasno ušli u turnir i ritam utakmica te je iz tog razloga izostao bolji rezultat, dok s druge strane ako uzmemo u obzir da je ovo našim dječacima treća Završnica za redom možemo biti i više nego zadovoljni jer imamo konstantu u radu i rezultatu.

Nastupili su: Canjuga, Pranić, Hemetek, Gečić, Ivačić, Kovačić, Evačić, Sinković, Miklošić, Zvonarek, Jadan, Golčić, Veh, Mikačić, Zovko, Lokotar i Marić.
Treneri: Zrakić, Budaj i Krajačić

KONAČNI PLASMAN

1. RK Maksimir Pastela
2. RK Valpovka
3. RK Bjelovar
4. RK Rugvica
5. RK Trsat
6. MRK Čakovec
7. RK Sisak
8. RK Gospić
9. RK Rudar
10. RK Nexe
11. RK Varaždin
12. RK Ribola Kaštela
13. RK Koprivnica Hangar 18
14. RK Solin
15. RK Split
16. RK Feniks
17. RK Nova Gradiška
18. MRK Umag
19. MRK Trogir
20. RK Poreč


DJEČACI ROĐENI 2006./07. OSVOJILI 5. MJESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Protekla četiri dana od četvrtka do nedjelje u Koprivnici i Đurđevcu igrala se Završnica prvenstva Hrvatske za dječake starosti do 12 godina.

Naši dječaci pod stručnim vodstvom trenera Igora Stubičara, pomoćnog trenera Tomislava Kušenića, tehnika Branka Krajačića i trenerice golmana Elene Galkine bili su smješteni u skupinu B. Redom su pobjeđivali Osijek 16:11, Trsat 12:18, prošlogodišnje prvake Rudar 8:15 i upisali poraz od Vodica 16:17 koji nije imao utjecaj na konačni poredak u skupini.

Osvojenim prvim mjestom ostvaren je direktan ulazak u 1/4 finale gdje nam je ždrijeb donio ekipu Rugvice. Protivnici su bolje otvorili utakmicu i poveli 1:4, ali naši su preokrenuli i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 8:6. Drugo poluvrijeme nije bilo ništa manje neizvjesno, no, ekipa Rugvice je mirnije ušla u samu završnicu utakmice i zasluženo pobijedila rezultatom 14:15.

Ostaje žal za porazom u 1/4 finalu, ali na kraju kad se sve rezimira, dečki su pokazali odličan rukomet kroz cijeli turnir, sa konstantom u igri uz minimalne oscilacije.

Nakon poraza u 1/4 finalu isti dan igrali smo utakmicu razigravanja od 5. do 8. mjesta sa Viroviticom. Dečki su pokazali karakter i revanširali im se za nedavni poraz u ligi visokom pobjedom od 20:11.

Posljednji dan prvenstva u utakmici za 5. mjesto čekala nas je ekipa Trsata sa kojom smo igrali i u grupnoj fazi. Uspjeli smo ih i drugi puta pobijediti, rezultat je bio 16:10.

Sam ulazak u top 10 ekipa u Hrvatskoj je veliki uspjeh, nakon što je to prošle godine pošlo za rukom starijim dječacima iz generacije 2004./05., mlađi dječaci ponovili su njihov uspjeh osvojivši odlično 5.mjesto u konkurenciji 20 najboljih ekipa koje su sudjelovale na Završnici prvenstva Hrvatske. Ponosni smo i na našeg Petra Golčića koji je izabran u najbolju sedmorku Završnice kao Najbolji desni vanjski igrač.

Treba pohvaliti sve dječake, krasila ih je čvrsta obrana, velika želja i motivacija, stvorena je kohezija unutar ekipe što je na kraju rezultiralo sa pet pobjeda i dva tijesna poraza. Jos da je bilo malo sreće…

Ne možemo zaboraviti ni na njihovog “8 igrača”, roditelje, koji su svojom sinergijom stvorili fantastičnu atmosferu na tribinama i navijanjem bodrili dečke i kad su pobjeđivali, i kad su gubili. Svaka čast, takvi navijači su čisto zlato. Samo jakoo – u srcu je snaga!!

Za Koprivnicu – Hangar 18 nastupili su: Tetec, Mikulić, Galkin; Mikulčić, Veh, Grubić, Koštarić, Premec, Kovačić, Švenda, Đuranek, Pranić, Jalšić, Udovičić, Evačić, Golčić, Milošević, Kranjčec. Stručni stožer: Igor Stubičar, Tomislav Kušenić, Elena Galkina, Branko Krajačić.

Rezultati utakmica u skupini:
RK Koprivnica Hangar 18 – RK Osijek 16:11 (7:6)
RK Trsat – RK Koprivnica Hangar 18 12:18 (5:9)
RK Rudar – RK Koprivnica Hangar 18 8:15 (3:6)
RK Koprivnica Hangar 18 – RK Vodice 16:17 (3:11)

1/4 finale:
RK Koprivnica Hangar 18 – RK Rugvica 14:15 (8:6)

Razigravanje od 5. do 8. mjesta:
RK Koprivnica Hangar 18 – RK Viro-Virovitica 20:11 (12:6)

Utakmica za 5. mjesto:
RK Trsat – RK Koprivnica Hangar 18 10:16 (5:7)

KONAČNI POREDAK NA ZAVRŠNICI PRVENSTVA HRVATSKE 2018. GODINE:

  1. RK PPD Zagreb
  2. RK Ivančica Ivanec
  3. RK Rudar
  4. Rk Rugvica
  5. RK Koprivnica Hangar 18
  6. RK Trsat
  7. RK Bjelovar
  8. RK Viro-Virovitica
  9. MRK Dugo Selo
  10. RK Solin
  11. RK Poreč
  12. MRK Trogir
  13. RK Hrvatski Dragovoljac
  14. RK Vodice
  15. RK Viškovo
  16. Rk Nexe
  17. RK Valpovka
  18. RK Feniks
  19. RK Pećine
  20. RK Osijek

Najbolja sedmorka:
Lijevo krilo: Ivor Vidović (RK PPD Zagreb)
Lijevi vanjski: Franko Kozlić (RK PPD Zagreb)
Srednji vanjski: Fran Martinko (RK Rudar)
Desni vanjski: Petar Golčić (RK Koprivnica Hangar 18)
Desno krilo: Leon Peterlić (RK Rugvica)
Kružni napadač: Stjepan Gajšak (RK PPD Zagreb)
Vratar: Dorian Stančić (RK Ivančica Ivanec)

Najbolji obrambeni igrač: Fran Vicić (RK Rugvica)
Najbolji strijelac: Matko Moslovac (Viro-Virovitica)
Najbolji igrač: Dan Lepoglavec (RK Ivančica Ivanec)