[VIJESTI] PRIOPĆENJE HRS-a O PREDSTOJEĆIM AKTIVNOSTIMA

12 kol

U očekivanju donošenja Odluke o daljnjem nastavku natjecanja na rukometnim terenima, krenuli smo marljivo s treninzima no umjesto Odluke stiglo nam je Priopćenje HRS-a o predstojećim aktivnostima. Priopćenje prenosimo u cijelosti, dok njegovo tumačenje i značenje za naš klub još ne možemo službeno iznositi jer uvelike ovisi o najavljenom sastanku U.O. HRS-a koji će se održati tek 25.08. a na kojem će se kako se navodi “definirati termini i donijeti pravni temelj za realizaciju svega.”
Pozdravljamo najavljene promjene u pogledu digitalizacije i informatizacije kao i edukacije za sudionike sustava.
Ono što je za sada sigurno i što se može iz Priopćenja jasno razumjeti, potvrđuje da se mijenja sustav natjecanja za Mlađe dobne skupine (MDS) iz temelja o čemu smo već pisali. Sljedeće sezone izvjesno je da nastupamo u novoformiranim kategorijama U17, U15, U13 i U11, dok natjecanje u kategoriji U9 i U8 ovisi o animaciji dječaka nakon početka školske godine. Sigurno je i to da će ove godine početak prvenstva biti vrlo vjerojatno nešto kasniji nego prijašnjih godina.
Uz seniore za koje očekujemo povratak u 2.HRL-Sjever tu su četiri kategorije sa šest sigurnih ekipa dječaka uz jednu potencijalnu u petoj kategoriji. Izvjesno je da nas očekuje mnogo posla u nadolazećoj sezoni. Ne zaziremo od toga već se iskreno veselimo i jedva čekamo početak natjecanja. SAMO JAKOOO!!!

Priopćenje o statusu aktivnosti Hrvatskog rukometnog saveza

Poštovani sportski prijatelji,

Iza nas je dug period odgoda i otkazivanja sportskih događanja uzrokovanih pandemijom, koji je pogodio sportaše, sportske djelatnike i sport općenito. Hrvatski rukometni savez i dalje prati preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o kojima vas periodično informiramo te vjerujemo da polako izlazimo iz zone neizvjesnosti i da je povratak u normalizaciju na vidiku. To će, u svakom slučaju, biti proces za koji se pripremamo.
Znamo da hrvatska rukometna javnost očekuje afirmativna rješenja i odluke ta vas ovim putem informiramo o trenutnoj situaciji i statusu priprema aktivnosti za nadolazeći period.
Ovo je iznimno izazovna godina za hrvatski rukomet i za sport uopće. Hrvatski rukometni savez, u skladu s mogućnostima i situacijom, iskoristio je ovaj status quo period za rad na nekoliko strukturalnih promjena koje će unaprijediti funkcioniranje sustava natjecanja, poslovanje s klubovima, lakši pristup informacijama te bržu i efikasniju komunikaciju.
Intenzivno se radi na;

• Optimiziranju i usklađivanju svih propisnika s Europskom rukometnom federacijom
    • Digitalizaciji i uvođenju novog informacijskog sustava koji će ubrzati i olakšati poslovanje s klubovima, pristup informacijama, te uvelike unaprijediti funkcioniranje sustava natjecanja
    • Ciklusu edukacija za sve sudionike sustava
    • Sustavu standardizacije i licenciranja sukladno novopropisanim propozicijama i registrima, a uključuje bazu rukometašica, rukometaša, rukometnih klubova, dvorana, medicinskog osoblja, organizaciju Lige, područja marketinga i medija
    • Pripremi odigravanja Liga;

26.9. je planiran za početak 1. HRL za žene i Paket 24 Premijer ligu, za kojima će slijediti i ostale seniorske lige te natjecanja mlađih dobnih uzrasta.
Prvi vikend u rujnu (04. – 06.09.) održava se Seminar trenera u Zadru. Hrvatski rukometni savez ima obavezu izdati godišnju potvrdu licenci, te smo za ovu godinu trenere oslobodili plaćanja kotizacije za seminar i članarine za dobivanje licenci.
Također, pred nama su, krajem ove i početkom sljedeće godine, organizacije jednog europskog i jednog svjetskog prvenstva za juniore i kadetkinje, za koje se nadamo da će se održati bez ponovne odgode, te odlazak seniorskih reprezentacija na europsko i svjetsko prvenstvo.
Sve su ovo koraci poduzeti s namjerom poboljšanja sustava podrške klubovima i rukometu uopće, a više ćemo informacija za javnost imati nakon sastanka Upravnog odbora, 25.08., koji će definirati termine i donijeti pravni temelj za realizaciju svega na čemu se radi kako bismo kvalitetno započeli željno čekanu sezonu.