Kadeti 100%-tnim učinkom osvojili međunarodni turnir u Zaprešiću

20 sij

Memorijalni turnir Ivica Birovčec – Zaprešić

Prošli vikend mlađe kadetska ekipa RK “ Koprivnica Hangar 18 “ sudjelovala je na međunarodnom turniru u Zaprešiću. Ne samo sudjelovala, već ga je i osvojila i to vrlo uvjerljivo. Turnir je bio međunarodnog karaktera pa su se tu našle ekipe:

Grupa A: Kozara Mlijekoprodukt (BIH), Bijeljina (BIH), Mladost 09, Sloga Novoselec-Križ i  domaćin Zaprešić
Grupa B: US Tori Pallamano (IT), Tuzla (BIH), Petrinja, Gorica i Koprivnica Hangar 18.12607345_1231406203555504_1479866932_n

Razigravanjem po grupama, prvo i drugo plasirane ekipe iz svake grupe, ušle su u finalni turnir i međusobnim susretima odlučivale o pobjedniku turnira. Mlađi kadeti Koprivnice Hangara 18, prikazali su vrlo kvalitetan i atraktivan rukomet i uvjerljivo osvojili turnir. Razigravanje u grupi prošli su rutinski a što govori i podatak postignutih i primljenih pogodaka 94:60, u našu korist. Polufinalna utakmica igrala se protiv domaćina Zaprešića koji je uz sebe imao i punu dvoranu, vrlo bučnih ali i vrlo korektnih navijača (300-400). Rezervirano i pod dojmom ukupne atmosfere, nešto smo slabije otvorili utakmicu ali je naša neosporna kvaliteta ubrzo došla do izražaja, stvorena je sigurna rezultatska prednost, pa smo već od početka drugog dijela kalkulirali i odmarali igrače za finalni susret. Finale je priča za sebe. Utakmica koju su ovi mladi igrači negdje u sebi priželjkivali ali nisu imali hrabrosti to i ostvariti. Čekali su je dugo ali svakako zaslužili svojim zalaganjem, odricanjima, radom i treninzima. Puni emocija i nestrpljenja, izašli smo na teren gdje nam je kao protivnik izašla ekipa Kozara Mlijekoprodukt, koja kao i mi nije izgubila utakmicu na turniru. Kao da igramo svjetsko prvenstvo, ušli smo u utakmicu angažirano i odgovorno a koliko smo bili superiorni govori i krajnji rezultat finala 22:11, u našu korist. Znak sirene za kraj utakmice, otpustio je kočnice, preplavile su nas emocije i počelo je veliko slavlje. Posebno moram istaknuti da smo u polufinalu ostali bez pomoči jednog nama vrlo bitnog igrača M. Žarića, a koji je zbog ozljede, finale proživljavao sjedeći na klupi za rezervne igrače. Osim osvojenog prvog mjesta, u svojim smo redovima imali i najboljeg vratara turnira A. Šprema. Osvajanjem turnira otvorili smo novu stranicu ove generacije, koja ima kvalitetu i potencijal a što će nadam se svojim radom i rezultatima i pokazati. Još jednom čestitke cijeloj ekipi na osvojenom turniru.12484761_791492740995134_1488204603329534393_o

Posebno želim zahvaliti roditeljima, koji su osim prijevoza bili uz nas pratili nas tijekom cijelog turnira i bili nam velika pomoć i podrška. I na kraju moram pohvaliti i zahvaliti se organizatoru MRK Zaprešić, koji je turnir odradio profesionalno i na vrlo visokom nivou.

RK Koprivnica Hangar 18 nastupila je u sastavu: Jakupec, Sabolić, Dukić, Baronić, Vlašić, Lazar, Ivačić, Kosmač, Šijak, Behin, Kovačić, Šprem, Skupnjak, Žarić. Sl.predstavnik: M.Ivačić i Trener: B. Krajačić.

Trener:Branko Krajačić

Drava-Info – Mladi rukometaši uvjerljivo osvojili međunarodni turnir u Zaprešiću