3.HRL SJEVER – 1.EKIPA: POBJEDA PROTIV RK IVANSKE

13 velj

UTAKMICA 12.KOLA 3.HRL SJEVER
KOPRIVNICA HANGAR 18  –  IVANSKA  30:28 (15:13)

KOPRIVNICA – SD Fran Galović.
Gledatelja: 100.
Suci: T.Kolenko i F.Malek, Nadzornik: D.Barić.

KOPRIVNICA HANGAR 18: Bukvić (17+1), Šumandl, Đurišević, L.Peričić 5, Karlović 3 (2), B.Peričić, Stričević, Pranjić 6 (2), Peić 11, Skupnjak, Žarić, Levak, Kovačić 2, Firšt, Markovinović 1, Dujaković 2.Trener:B.Krajačić.

U nastavak drugog dijela sezone igrači Koprivnice Hangara 18, krenuli su na svojem parketu i ugostili ekipu Ivanske. Utakmica je bila vrlo zanimljiva, neizvjesna i prava prvenstvena. Obje su ekipe vidjele svoju šansu za bodove, što je davalo još više draži. S jedne strane starija i iskusnija ekipa Ivanske dok je s druge strane mlađa i neiskusna ali trkački spremnija i brža ekipa domaćina. Domaći su igrači dosta nervozno otvorili utakmicu a iskusni gosti to koriste i do polovine prvog dijela imaju rezultatsku prednost. Nakon konsolidacije domaćina, stvari dolaze na svoje i Koprivnica Hangar 18 preuzima vodstvo, koje zadržava do kraja prvog dijela (15:13). Bez pritiska, ulaze u drugi dio i s nekoliko laganih pogodaka dolaze u prednost od +5 (19:14). U tom je trenutku izgledalo kao da je utakmica riješena, tim više što su gosti izgubili živce i uz nekoliko grubih prekršaja, zaslužili i dosta isključenja. Umjesto dizanja prednosti domaćina, upravo suprotno, dolazi do pada igre, kao da se domaćin uplašio pobjede, i gosti polako smanjuju prednost, pa i izjednačuju rezultat (23:23). U igri gol za gol, ulazi se u zadnji dio utakmice u kojem domaća ekipa ipak ostvaruje rezultatsku prednost od dva pogotka (30:28), i zasluženo odnosi bodove. U današnjoj utakmici vidjeli smo veliko srce, borbenost i želju za pobjedom domaće ekipe ali i nevjerojatno slabu realizaciju (27 promašaja), a posebno u „zicer“ poziciji sa 6 metara (16). Ipak čestitke za prikazano i osvojene bodove.12736538_529431253899883_1583294909_o

Želja za dobrim nastupom i pobjedom, utjecali su na našu igru u kojoj smo iskazali previše nervoze i  vrlo slabu realizaciju. Kad ne iskoristite toliko čistih prilika, naravno da se pritisak povećava, što je utjecalo da nismo uspjeli utakmicu mirno privesti kraju a imali smo prednost od 5 pogodaka. U zadnjoj smo minuti odlučivali o pobjedniku što je dalo posebnu draž cijelom susretu. Iako smo primili 28 pogodaka, ovu je utakmicu dobila obrana. Posebni značaj i sigurnost svojim je obranama dao na golu iskusni M.Bukvić (18 obrana). Čestitam cijeloj ekipi na prikazanom kao i navijačima koji su vjerovali u nas i bodrili tijekom cijele utakmice.

Trener: Branko Krajačić